Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Η θορυβώδης επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά


ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΗ ΡΙΓΙΛΛΗΣ

Μέχρι και πριν λίγο διάστημα οι "πρωτοκλασάτοι" πολιτικοί που τον θεωρούσαν μη αηιόλογο αντίπαλο τράχουν να κρυφτούν και να μαζέψουν τα ψέυτικα τα λόγια τα μεγάλα που σκορπούσαν δεξιά-αριστερά. Αυτή η απρόσμενη εξέλιξη δίνει σε όλους (ακόμα και σε εκείνουν που δεν είναι ΝΔ) ένα απρόσμενο σασπένς, καθότι όπως όλα δείχνουν (οι δημοσκοπήσεις να είναι καλά) Η Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται αρκετές μονάδες πίσω απο τον Αντώνη Σαμαρά. Πάλι καλά που μάλλον δεν θα δούμε πάλι το καθεστώς της οικογενειοκρατίας στην προεδρία ενός κόμματος. Είναι εξαιρετικά βαρετό, ανιαρό και περα απο κάθε ενδιαφέρον.

Ο Σαμαράς είναι απλός, έχει λόγο. Ακόμα και καθηγητές όπως και οι συμμαθητές του στο κολλεγιο Ψυχικού μιλούσαν για ένα πιτσιρικά με επιχειρήματα, σωστή σκέψη και προβληματισμό. Ο Αντώνης διέφερε απο τους (ως επι το πλείστον) βουτυρομπεμπέδες συμμαθητές του. Ακόμα και η ζωή του, έδειξε πως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αμπαλάρει με ένα σοβαρό και δήθεν άψογο περιτύλιγμα τις πράξεις και την προσωπικότητα του.

Μακάρι να βγεί ο Σαμαράς. Μακάρι να μην πάρει την καρέκλα η Ντόρα. Όχι πως έχουμε κάτι με τη Ντόρα. Απλά για να μην καταντήσει η Νέα Δημοκρατία (ακόμα) πιο μονότονη και συνάμα προβλέψιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: