Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Νίκος Κατσιλάμπρος: Ο τραγικός πατέρας

Ένας άνθρωπος με κύρος, έμφυτη ευγένια. Όσοι γνωρίζουν το Νίκο Κατσιλάμπρο απο την εποχή που ήταν ακόμα φοιτητής στο πανεπιστήμιο έχουν να λένε για έναν γλυκό και πράο χαρακτήρα. Γι αυτό και είχε διαλέξει τη Φιλοθέη ως τόσο διαμονής. Αυτό το προάστιο τον ηρεμούσε, καθότι δεν έγινε τσιφλίκι των νεόπλουτων σε τόσο μεγάλο βαθμό, όσο η Πολιτεία και η Εκάλη. Η μοίρα όμως έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Ελάχιστα μέτρα απέναντι απο το σπίτι που έμενε ο γιός του Γιάννης με την γυναίκα του, είναι η παιδική χαρά του Πικιώνη. Μια απο τις πιο όμορφες παιδικές χαρές στην Ελλάδα. Παλιότερα είχε πάπιες, παγώνια, ρυάκια. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως στη Φιλοθέη, στην παιδική χαρά, θα γραφόταν με αίμα η λύπη και η δυστυχία μιας οικογένειας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τραγικός πατέρας είναι σίγουρα. Έχει όμως κι αυτός μερίδιο ευθύνης σ αυτό που έκανε ο γιός του, και στο πως το έκανε να αισθάνεται μια ζωή.

Παρεπιπόντως δεν έμενε στην Φιλοθέη, Φιλοθέη έμενε η πρώην γυναίκα του μητέρα του δολοφόνου. Αυτός έμενε με την τρίτη γυναίκα του στην Κηφησιά.