Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ο κύκλος των κερδισμένων εκδοτών!

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ


Πλεον υπάρχουν ελάχιστα media τα οποία είναι αυτό που λέμε αντικειμενικά. Τα υπόλοιπα είναι πελατειακά μέχρι κόκκαλο. ΑΠο τα πιο σοβαρά (βλέπε εφημερίδες και τηλεόραση), μέχρι και τα πιο ανάλαφρα (βλέπε περιοδικά).


Οι εκδότες τα χρησιμοποιούν για να προβάλλουν ότι τους συμφέρει και για να αποκρύψουν ότι δεν θέλουν να βγει στη φόρα. Βέβαια είναι τόσο παρτάλια που δεν πρόκειται να βγουν μπροστά και να προστατέψουν τους ανθρώπους τους. Προτιμούν να τους βγάζουν  στο τάκο και να τους αποκεφαλίζουν.


Πρώτο και μεγαλύτερο παράδειγμα οι εκδότες των περιοδικών. Ενώ εκείνοι κυκλοφορούν με πορσικά, καπνίζουν ακριβά πούρα και παριστάνουν τους τηλεαστές (με το αζημίωτο βέβαια) κάνουν μειώσεις σε μισθούς της τάξης των 1200-1300 ευρώ το μήνα. 


Κωστόπουλος και Λυμπέρης ήδη πετσόκοψαν χρήματα απο μισθούς και μπλοκάκια, ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν ζωή χαρισάμενη, εις υγείαν των κοροϊδων που δουλεύουν για αυτούς. 


Απο την άλλη το STAR ακούγεται πως θα κόψει τους δημοσιογράφους με τα μπλοκάκια. Δημοσιογράφους που δεν είναι κάφροι και ήρθαν στο κανάλι να του δώσουν μια ποιότητα. Η εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας δεν θα την είχαν ούτε στον ύπνο τους αν δεν δούλευε η συγκεκριμένη ομάδα. Τα αφεντικά λοιπόν πήραν την απόφαση να διώξουν απο του χρόνου όσους πληρώνονται με μπλοκάκι την ίδια στιγμή που ο Σταμάτης Μαλέλης φέρεται να παίρνει μινιαίο μισθό 30.000 ευρώ το μήνα. Και το STAR είναι μόνο ένα παράδειγμα. Και τα υπόλοιπα κανάλια τα ίδια και χειρότερα είναι.



Ο κύκλος λοιπόν, δεν είναι των χαμένων, αλλά των κερδισμένων εκδοτών. Οι χαμένοι είναι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων δουλεύουν και υπερασπίζονται τα media. Των δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: