Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Μια πολύ καλή ιδέα για το πως θα γεμίσουν τα ξενοίκιαστα μαγαζιά της Αθήνας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ (pitsirikos.net)



Βροχή πέφτουν τα λουκέτα στα καταστήματα των εμπορικών δρόμων της Αθήνας και αυτό έχει πολύ άσχημη επίπτωση στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Θα πρέπει οι έμποροι που βάρεσαν κανόνι να κρατάνε τα μαγαζιά τους ανοικτά, για να μην κάνουν άσχημη εντύπωση στους ξένους.

Μιας και τον επόμενο χειμώνα το παράξενο δεν θα είναι να έχει βάλει ένα μαγαζί λουκέτο αλλά να είναι ακόμα ανοικτό, προτείνω –για να μην είναι θλιβερή η εικόνα του κέντρου της πόλης- να βάλουν μέσα στα άδεια καταστήματα τους Αφρικανούς που πουλάνε στους δρόμους όλα αυτά τα σκατολοΐδια.

Αν συμβεί αυτό, θα αδειάσουν οι πεζόδρομοι από τα σεντόνια με την πραμάτεια των Αφρικανών και θα κόβουμε τις βόλτες μας πιο άνετα, ενώ, παράλληλα, θα γλιτώσουν και οι Αφρικανοί από το αγιάζι και το κυνηγητό των μπάτσων.
Οι έμποροι που βάζουν λουκέτο θα μπορούν να πουλάνε το στοκ που τους έχει απομείνει έξω από τα μαγαζιά των Αφρικανών -αν τους το επιτρέπουν, βέβαια, οι Αφρικανοί.
Αν οι Αφρικανοί δεν επαρκούν για να γεμίσουν τα μαγαζιά που βάζουν λουκέτο, μπορούν η κυβέρνηση να βάλει πουτάνες στα υπόλοιπα. Να βάλουν πουτάνες στις βιτρίνες και να κατεβαίνεις στην Ερμού, για να ρίξεις έναν πούτσο.
(Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους εμπόρους του κέντρου της Αθήνας που ωρύονταν για τις ασφαλισμένες τζαμαρίες τους, λίγες ώρες μετά από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: