Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Τα πυροτεχνήματα της Γιάννας



ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πριν απο περίπου πέντε χρόνια η ήσυχη γειτονιά της Φιλοθέης πετάχτηκε στα παραθυρά, καθότι ένας σκασμός πυροτεχνήματα εξφενδονίζονταν απο το φρούριο της οικογένειας Αγγελόπουλου. Η Γιάννα ζήλεψε μάλλον τα πυροτεχνήματα της στέγης Καλατράβα κατά τη διάρκεια της έναρξης των Ολυμπιακών αγόρων και απαίτησε να λάβει χώρα και μια αντίστοιχη (πιο μικρή βέβαια) τελετή στο σπίτι της. Το αποτέλεσμα ήταν η εξαγρίωση των κατοίκων της Φιλοθέης και ο φόβος να γίνει λαμπάδα το δασάκι που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της εν λόγω οικογένειας.

Πέντε χρόνια μετά, η Αγγελοπούλου πυροδοτεί τα δεύτερα πυροτεχνήματα που αυτή όμως τη φορά δεν εξαγρίωσαν τους κατοίκους ενός πλούσιου δήμου, αλλά 450 και πλέον υπαλλήλους που πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους. Μάλλον η Γιάννα είναι εξπερ στο να κάνει τα πλήθη να ασχολούνται μαζί της. Η εφημερίδα δεν είναι πάρτυ με σερβιτόρους, αχαχούχα και catering απο τον Πλατή. Η οργάνωση για εβδομάδα σκι στο Gstaad δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση, τη λειτουργεία, την κυκλοφορία και τη βιωσιμότητα μιας εφημερίδας. Κάτι που ίσως να ξέφυγε απο το brainstorming των συμβούλων της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Εκτός απο μια εφημερίδα και ένα ραδιοφωνικό σταθμό, το εκδοτικό πυροτέχνημα της Γιάννας, παρέσυρε και δυο περιοδικά των εκδόσεων ΙΜΑΚΟ. Το εβδομαδιαίο ΕΤ που έβγαινε με την εφημερίδα απο την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της και το μηνιαίο Esquire που εδώ και λίγο καιρό εντάχθηκε στην κυριακάτικη έκδοση, καθότι στα περίπτερα έπιανε αράχνες.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

egw ena exw katalavei... osa purotexnimata ki oses apoluseis kai na pesoun melenie mou... otan eisai plousios san ti GIANNA de se noiazei tpt!!! auti 8a xasei??? auti opws k sy les ena pragma 8elei na kataferei.. na asxolountai oloi mazi tis.. kai ta katafernei uperoxa!!