Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα μήνυμα για σένα Άνεργε Δημοσιογράφε


ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΒΑΛΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ:

Γλύφεις το αφεντικό για το πόσο όμορφο είναι, άσχετα αν δε βλέπεται.

Γλύφεις και τη γυναίκα του.

Φαίνεσαι στα μάτια τους υποδεέστερος, διότι αλλιώς την έβαψες.

Σκύβεις το κεφάλι, προσπαθώντας να δείχνεις το ταλέντο σου, με μικρές δόσεις, ώστε να μην ζηλέψει ο αρχισυντάκτης σου πως θα του φας τη θέση.

Να μην έχεις άποψη. Χα χα. Αυτή τη λέξη δεν πρέπει να την λες αν είσαι κάτω απο τα 30. Έτσι λένε ορισμένοι φιλόσοφοι της δημοσιογραφίας. Σοβαρά; Δηλαδή, άμα δεν έχουν οι νέοι άνθρωποι άποψη για το σήμερα, ποιοί έχουν. Οι εκδότες που (οι περισσότεροι) έχουν ξεπεράσει τα 50;

Να μην είσαι και πολύ όμορφος, γυμνασμένος και πολύ άντρας επίσης. Δεν είναι τυχαίο που στη συγκεκριμένη δουλειά θα δεις πολλές ασχημούλες, ατσούμπαλες και αρκετά χαρούμενα αγοράκια με ντύσιμο μοντέρνο και τσαντούλα στον ώμο.

Γίνεις απίστευτος διπλωμάτης ώστε να καταφέρεις να γίνεις βαρβάτο στέλεχος, το οποίο συνοδεύτεται τηλεφωνήματα, μπινελίκια και μπόλικη γρίνια απο τον εκδότη σου. Αν δεν του έκανε κούκου την προηγούμενη, εσύ θα την ακούσεις λες και φταίς.

Επίσης να γίνεις ανίσθητος, διότι όπως σε αντιμετωπίζουν πρέπει να τους αντιμετωπίζεις. Μόνο με αυτό το τρόπο θα γυρνάς στο σπίτι και δεν θα ξερνάς με όλα όσα συμβαίνουν μες την ημέρα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

uparxei tpt pou na prepei na kanw me ti 8elisi mou kai na min mou ti apagorepsei kaneis???? lew egw twra...