Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Αυτό είναι το Athens Magazine

ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΕ ΚΑΛΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ LAYOUT
Εκ πρώτης άποψης, όταν βλέπεις στα περίπτερα το Athens Magazine, έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα άρτιο αξώφυλλο. Με καλό στήσιμο και ωρέες γραμματοσειρές. Τελος πάντων, σε κάνει να το προσέξεις.
Δυστυχώς το ενδιαφέρον εξαντλείται στο δεύτερο τεύχος με τα άνευρα κείμενα (δια χειρός Δούση). Ο άνθρωπος δε λέω, μια χαρά είναι, απλά θεωρώ πως δεν κατέχει το σπορ, αν εξαιρέσεις τα ταξιδιωτικά περιοδικά που βγάζει, τα οποία είναι πλήρη και με σωστή πληροφόριση.
Σ'αυτά ο εκδότης είναι εξπέρ. Τώρα, το να θέλει να γίνει και αυτός εκδότης lifestyle εντύπων σαν το Κωστόπουλο, αυτό δεν το κατέχει όσο και αν το προσπαθεί.
Το κειμενό του είναι επιεικώς μέτριο, χωρίς νεύρο και αντανακλαστικά. Οι δε τίτλοι αν τους έβγαζε η Σάσα Μπάστα θα ήταν καλύτεροι. Ας αφήσει κανα νεο παιδί να έχει γνώμη και ας παραμερίσει λίγο τον εγωισμό του.
ΥΓ: Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της Κατερίνας Γιατζόγλου στη θέση της Σύμβουλου έκδοσης. Σε τι ακριβώς σας συμβουλεύει;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όντως μετριότατο. Λυπήθηκα τα λεφτά που έδωσα. Όλα παρουσιάσεις από μαγαζιά και διαφημίσεις μέσα. Διακόσιες τόσες σελίδες και δεν έχει τίποτα να διαβάσεις. Τα λίγα δημοσιογραφικά κείμενα, απίστευτα κοινότοπα, χαζοχαρούμενο στυλ γραφής, μια ατζέντα που δεν διαβάζεται (γιατί να πάρεις τη γκουμούτσα για να δεις τι παίζει όταν υπάρχουν τα πολύ πιο πρακτικά και καλογραμμένα free press;), και θέματα που έπαψαν να κάνουν τα lifestyle περιοδικά από το 2000 (οι barwomen και οι λολίτες της Αθήνας, η εμπειρία ενός γκέι σε sex club- αθλιέστατο κείμενο, παρμένο από blog- και η Σοφία Αλιμπέρτη με τα μπούτια έξω).