Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Οι λέξεις, ο Αλέξης, η οργή του λαού και η φωνή του Θεού!


ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΟ DOWN TOWN ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

"Ο κατηγορούμενος είναι ένα φτωχό παιδί 37 ετών, που έχει δουλέψει μέχρι τώρα σε οποιαδήποτε δουλειά μπορείτε να φανταστείτε προκειμένου να επιβιώσει, από ξυλουργείο και οικοδομή μέχρι delivery. Έχει τρία παιδάκια, έξι, τεσσάρων και δύο ετών. Το συγκλονιστικότερο είναι ότι στο σπίτι του έχει δύο διανοητικά καθυστερημένες αδελφές, τις οποίες ο ίδιος φροντίζει από τη γέννησή τους. Ο άνθρωπος αυτός έχει επαίνους στην καριέρα του και δεν έχει ούτε μία μαύρη σελίδα. Είναι ένας καλοκάγαθος άνθρωπος και εγώ αυτό τον άνθρωπο υπερασπίζομαι. Ο δεύτερος που υπερασπίζομαι είναι ένα καταπληκτικό παιδί, ο οποίος δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είναι κατηγορούμενος. Αλίμονο αν αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν είχαν υπεράσπιση! Είναι ντροπή για όλους αυτούς που βγήκαν στις τηλεοράσεις –και ειδικά για τους δικηγόρους–, οι οποίοι προκαταδίκασαν έναν άνθρωπο χωρίς να ξέρουν καν τη δικογραφία. Όλοι αυτοί μίλησαν για εν ψυχρώ δολοφονία και είπαν ότι θα τιμωρηθεί παραδειγματικά, ενώ είναι ένα ατύχημα. Είναι ντροπή τους!"

"Αν είναι δυνατόν να τιμωρηθώ επειδή υπερασπίζομαι δύο ανθρώπους, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια ανθρωποκτονία εξ αμελείας! Ξέρω πολύ καλά τι λέω και τι κάνω στη δουλειά μου. Τα ίδια αντιμετώπισα και όταν υπερασπίστηκα το δολοφόνο δύο αστυνομικών-τότε με περίμεναν 3.000 αστυνομικοί και με χτυπούσαν στην κοιλιά–, τα ίδια έλεγαν και όταν έλεγα ότι η σατανίστρια της ομάδας των σατανιστών δεν έχει δολοφονήσει, η οποία τελικά δικάστηκε σε ένα από τα τρία εγκλήματα ως απλή συνεργός και τώρα είναι σπίτι της, τα ίδια και όταν υπερασπιζόμουν τον Αγγελέτο Κανά, τότε όλοι έλεγαν ότι θα πάει 84 φορές ισόβια και τελικώς αθωώθηκε"

"Μέχρι τώρα έχω αναλάβει 575 ανθρωποκτονίες, περισσότερα από 7.000 κακουργήματα και 17 χιλιάδες δίκες. Όταν λοιπόν μου ζητούν να αναλάβω μια σοβαρή υπόθεση, δεν με ενδιαφέρει ούτε η κατακραυγή ούτε το τι λέει ο καθένας ανευθυνοϋπεύθυνος που δεν γνωρίζει την υπόθεση, αλλά η προσωπικότητα του κατηγορουμένου, τον οποίο θέλω πρώτα απ’ όλους να γνωρίσω."



ΥΓ: Κύριε Κούγια, είστε δικηγόρος και δη ποινικολόγος. Η δουλειά σας είναι να υπερασπίζεστε ανθρώπους που κατηγορούνται-ως επι το πλείστον- για κακουργήματα και εγκληματικές πράξεις. Μην προσπαθείτε όμως να πείσετε ένα οργισμένο πλήθος για την αθωώτητα του αστυνομικού. Τους ενόρκους ίσως να καταφέρετε να τους πείσετε. Εξάλλου, αυτό κάνετε εδώ και 32 χρόνια,που ασκείτε με ιδιαίτερη επιτυχία το επάγγελμά σας. Πράγματι, είστε ένας πολύ επιτυχιμένος ποινικολόγος. Εδώ όμως δεν πρόκειται για μια προσωπική υπόθεση. Εδώ πρόκειται για ένα εθνικό έγκλημα. Και λέω έγκλημα, διότι τη λέξη ατύχημα στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν την δέχεται κανείς. Όλοι μας γνωρίζουμε πως όσο καλοκάγαθος, οικογενειάρχης και δουλευταράς μπορεί να είναι κάποιος ή κάποια, αυτό δεν μπορεί να τον/την εμποδίσει να προβεί σε μια εγκληματική πράξη. Τι πάει να πει αυτό; Δεν είναι επιχείρημα η καλοσύνη. Ίσα ίσα, οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στις ταινίες (οι οποίες παρεπιπτώντος είναι βγαλμένες απο την ζωή) ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Οργή λαού φωνή Θεού είναι η υπόθεση που υπερασπίζεστε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πιο πανω για τον αστυνομικο που δολοφονηθηκε δεν το χαρακτηριζεις ¨¨εθνικο εγκλημᨨ αν και προς τιμην σου που το δημοσιευεις βλεπω δυο μετρα και δυο σταθμα! ειδες τι κανουν τα μμε!!!! χωρις καν να απολογηθει ειναι ενοχος εκ προοιμιου!ΚΩΣΤΑΣ