Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πιθανά σενάρια για τη τύχη του Πρώτου Θέματος και όχι μόνο...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ>O Φώτης Μπόμπολας, ο Θέμος, ο Κοτρώτσος και η Μενεγάκη






Παρασκευή απόγευμα στην οδό Αποστόλου Παύλου 6 στα μαρμαράδικα της Ν. Φιλοθέης.
Ο γιος του Γιώργου Μπόμπολα, Φώτης, εμφανίζεται στα γραφεία της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", της οποίας κατέχει το 70%.

Τον υποδέχεται ο Τάσος Καραμήτσος, ο οποίος με ποσοστό 10% είναι ο δεύτερος της ιδιοκτησίας, της πρώτης σε κυκλοφορία εφημερίδας, η οποία επέλεξε να στήνεται σ ένα ταπεινό διόροφο κτίριο ιδιοκτησίας ενος ταξιτζή, που έχει κάθε δικαίωμα να πουλάει μούρη στους πελάτες του με την ατάκα "στο σπίτι μου βγαίνει το "Πρώτο Θέμα".

Ο Τάσος οδηγεί τον Φώτη Μπόμπολα στο γραφείο του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος είναι ο τρίτος της σημερινής ιδιοκτησίας της εφημερίδας με ποσοστό 20%.
Ο Φώτης, έχει κατέβει πολλές φορές στα μαρμαράδικα στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Η διένεξη με τον Θέμο και το μέλλον της εφημερίδας είναι το παζλ που κλήθηκε να λύσει (επικερδώς) για την εταιρεία του. Ο πατριάρχης της οικογένειας Γιώργος Μπόμπολας-επιχειρηματίας αυστηρός και σκληροτράχηλος, ακόμη και με τα παιδιά του, ανέθεσε στον Φώτη, την δύσκολη αποστολή: Να βρει άκρη με τον Θέμο.
Ο ίδιος ο Γιώργος Μπόμπολας τώρα, βρέθηκε για μεγάλο διάστημα στο Λονδίνο, εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Οι πληροφορίες τον θέλουν να επστρέφει σήμερα. Η επιστροφή του είναι λογικό να επιταχύνει την επίλυση του Γόρδιου Δεσμού, με τον ενα η ο άλλο τρόπο.

Η τριβή στις σχέσεις Μπόμπολα-Θέμου άρχισε να παίρνει διαστάσεις, οταν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δημοσιεύθηκε ένα άρθρο επικριτικό για τις σχέσεις ΟΠΑΠ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες το άρθρο ήλθε φυτευτό απο τη Μεταμόρφωση στα πλαίσια του επιχειρηματικού πολέμου Μπόμπολα-Κόκκαλη.

Ο Κόκκαλης με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ και ο Μπόμπολας με τον ΑΚΤΩΡΑ μάχονται για τα 500 εκατομμύρια ευρώ του ΟΠΑΠ κι οχι μόνο. Τόσο είναι το κόστος της ανακατασκευής των καταστημάτων του Οργανισμού, ο οποίος δεκαετίες τώρα είναι δεμένος στο άρμα του Κόκκαλη.

Στην εφημερίδα λοιπόν που δημοσιεύθηκε το συκεριμένο άρθρο, θ ακολουθούσε ένα θετικό πορτραίτο του ισχυρού άνδρα της ΙΝΤΡΑΛΟΤ Κώστα Αντωνόπουλου, με αφορμή την επίθεση -αλα ιταλικά- που δέχθηκε στο σπίτι του στην Εκάλη με χειροβομβίδα. Οπως επίσης ρεπορτάζ για τις διαμαρτυρίες των οδηγών ενάντια στα διόδια (συμφερόντων Μπόμπολα), για τα θρυλικά Τέμπη (εμπλέκεται η κατασκευαστική του Μπόμπολα) και -μόλις χθες- ενα ρεπορτάζ για πρώην στέλεχος και της ΙΝΤΡΑΚΑΤ που κάνει εντυπωσιακή διεθνή καριέρα.
Αν σ αυτά προσθέσουμε τις ρουκέτες του Θέμου απο τη δημοφιλή στήλη του, εύκολα συμπεραίνει κανείς οτι είναι πολύ δύσκολο να τραβήξει μακριά η βαλίτσα.

Οι δημοσιογράφοι έχουν ταχθεί ανοιχτά υπερ του Θέμου, ο οποίος στη κοπή της πίτας τους ανακοίνωσε οτι "οχι μόνο δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά προσπαθώ με τον Τάσο να βρεθεί τρόπος να σας δώσουμε και bonus".

Τι επιλογές έχουν τ "αντίπαλα" μέρη της ιδιοκτησίας; Δύο είναι οι πλεόν πιθανές: Η πρώτη να συνεχίσουν μαζί στην εκδοτική ομάδα της εφημερίδας με την προυπόθεση οτι ο κόκκινος -λόγω Ολυμπιακού-Θέμος θα κατεβάσει στροφές στην επιθετική δημοσιογραφία του η ο Μπόμπολας θα τα βρει με τον Σωκράτη, όπως και στο παρελθόν οταν η ηρωική Αριστέα Μπουγάτσου ξεδίπλωνε τις αποκαλύψεις της για τον Σώκρατες και τα έντυπα του Μπόμπολα έπαιρναν το μέρος του.

H δεύτερη είναι να εξαγοράσουν ο Θέμος με τον Καραμήτσο, το 70% του Μπόμπολα. "Δίνουμε μέχρι 20 εκατομμύρια ευρώ...", λένε οι δύο. Ο Μπόμπολας θέλει να βγάλει και απο την υπεραξία της εφημερίδας και ζητάει αρκετά εκατομμύρια παραπάνω.
Μπορούν ο Θέμος και ο Καραμήτσος να βρουν 20 εκατομμύρια ευρώ; Φυσικά μια και ο τίτλος της εφημερίδας είναι ελκυστικός για τις τράπεζες που έχουν χώσει εκατομμύρια ευρώ δάνεια ακόμη και σε σαπάκια των ΜΜΕ.
Το ενδεχόμενο να δεχθεί ο Θέμος να μπει τρίτο πρόσωπο στην εφημερίδα εξαγοράζοντας το ποσοστό του Μπόμπολα χλωμό, μια και ο Θέμος -όπως και κάθε πραγματικός δημιουργός με προσωπικότητα-δεν μπορεί να δέχεται τις παρεμβάσεις της όποιας ιδιοκτησίας.
Δύσκολα για παράδειγμα η εφημερίδα θα περνούσε στους Λαυρεντιάδη -Κυριακίδη. Ο Θέμος δεν θα επέλεγε αντι του Φώτη Μπόμπολα, να συνδιαλέγεται για τη γραμμή της εφημερίδας με τους γιους του Κυριακίδη.

Αυτό που θα ήθελε ήταν να πάρει ο ιδιος-μαζί με τον Τάσο-το 70% του Μπόμπολα. Γι αυτό και στη χθεσινή στήλη του ανέφερε το παράδειγμα "ανεξαρτησίας" απο τους επιχειρηματίες, του άσπονδου φίλου του Πέτρου Κωστόπουλου. Ο Θέμος θέλει το μαγαζί δικό του, ο Μπόμπολας παραπάνω χρήματα για να πουλήσει το ποσοστό του και κάπου εδω-το πιο πιθανό- να τα βρουν.
Στο κάτω κάτω ο Φώτης Μπόμπολας είναι ένας ροκάς και δεν πολυτρελένεται απο την εμπλοκή του στα ΜΜΕ. Η αγαπημένη του μπίζνα ήταν το "Ρόδον". Αν δεν υπήρχε η πατριαρχική φιγούρα του πατρός, μπορεί και να μην είχε εμπλακεί στις εκδόσεις, ούτε και στο Mega-δεν πετάει τη σκούφια του για το συντηρητικό δελτίο της Τρέμη.
Κι ενω αυτά συμβαίνουν στο "Πρώτο Θέμα", στη περιοχή του Νέου Ψυχικού ένα άλλο δίδυμο ο Σεραφείμ Κοτρώτσος και ο Λουκάς Κατσώνης, ετοιμάζουν το σαββατιάτικο "Πρώτο Θέμα", σύμφωνα με τις φιλόδοξες αναφορές τους στη φυσιογνωμία της υπο έκδοσης εφημερίδας τους!
Για να πετύχουν τη συνταγή, δίνουν στους πολλούς δημοσιογράφους, που λόγω ανεργίας παρελαύνουν απο τα γραφεία τους 700-1000 ευρώ με το ΑΠΥ, υποσχόμενοι μισθολόγιο απο Φθινόπωρο με τα πρωτοβρόχια, αν επιβιώσει η εφημερίδα τους. Φυσικά λένε οτι στόχος τους είναι τα 10-15.000 φύλλα.

Στο Νέο Κόσμο η Μάνια Τεγοπούλου, εμφανίζεται πιο ήρεμη μια και λέγεται οτι εξασφάλισε νέο δάνειο -μόνο ο Γιώργος δεν μπορεί τελικά-δίχως να καταφύγει στο ΔΝΤ.

Στα περιοδικά τώρα: διάβασα στου Νικητέα, οτι ο Λυμπέρης προσπαθεί να πουλήσει κι αυτός (τα χρέη του) στον ευεργέτη Λαυρεντιάδη. Ο Κωστόπουλος ετοιμάζεται να βγάλει ένα ακόμη εβδομαδιαίο παρά τη δύσκολη συγκυρία.Το "People" δεν θα έχει εξώφυλλο τη Μενεγάκη μια και η Ελένη δήλωσε οτι θα μιλήσει τα Χριστούγεννα του 2010. (Για την ώρα κάνει γνωριμίες με ενδιαφέροντες "23αρηδες" με τη βοήθεια της ειδικευμένης φίλης της Νατάσα Θεοδωρίδου).
Μετατηλεοπτικό εβδομαδιαίο περιοδικό ετοιμάζει κι ο Θέμος με τις Καραμίχαλου-Λεμονιά, αλλά δεν είναι και τόσο σίγουρος για το timing.
Aυτά για την ώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: