Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Η επόμενη μέρα της Ντόρας


ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ "ΟΡΓΑΝΑ" ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το πιο βαρετό πράγμα τα τελευταία χρόνια στη πολιτική ζωή του τόπου μας είναι πως όλα είναι εξαιρετικά προβλέψιμα και αναμενόμενα. Σε ανατριχιαστικά βαρετό βαθμό. Ξέραμε πως η Νεα Δημοκρατία τα έκανε σαλάτα, παρότι την ψήφισαν πολλοί. Επίσης γνωρίζαμε την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου. Όπως ήδη απο τώρα όλοι μιλούν για τη νίκη της Ντόρας και τη μετάβαση της στην προεδρική καρέκλα του γαλάζιου κόμματος.

Οι παραπάνω αράδες μιλάνε για μια εξαιρετικά χλιαρή πολιτική κατάσταση, χωρίς σασπένς, δράση και εξέλιξη. Γιώργο και Ντόρα αυτό είναι μια καλή αρχή για να κάνετε τους νέους ανθρώπους να σας προσέξουν παραπάνω, να σας δώσουν σημασία. Για να σας δώσουν όμως σημασία, πρέπει και εσείς να κάνετε κάτι. Οι νέοι είναι το φρέσκο, το σήμερα. Οι νέοι φέρνουν τις εξελίξεις, τις μόδες και τις τάσεις.

Αρχικά ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός πρέπει να φέρει νεο αίμα στην πολιτική. Βαρεθήκαμε τους ξεδοντιάριδες και τα αρπαχτικά απο όλα τα κόμματα που σαν βαμπιρ όλα αυτά τα χρόνια έπιναν το αίμα του (κατακαημένου) πολίτη, ενώ παράλληλα του έριχναν το τυρί μιας πρόσληψης στο Δημόσιο. Το μυστικό είναι οι νέοι άνθρωποι να θελήσουν να έρθουν κοντά στην πολιτική, χωρίς να φανατιστούν, αλλά να έχουν άποψη. Αυτή τη στιμή η νεολαία αντιμετωπίζει την πολιτική σαν μια εξαιρετικά βαρετή γκόμενα, ατιμέλιτη, άχαρη, άχρωμη και άοσμη. Που δεν κάνει ποτέ αποτρίχωση έχει μουστάκι και μυρίζουν οι μασχάλες της. Πιστεύω πως ο Γιώργος μπορεί να κάνει ολικό ρεκτιφιέ και να μεταμορφώσει την πολιτική σε μια αισθησιακή γυναίκα. Αρκεί να μην ακούει εκείνους τους ξεδοντιάριδες που είναι ακόμη (και θα συνεχίζουν να είναι) κολλημένη με την αξύριστη.

Η δε Ντόρα θα είναι η επόμενη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό όμως δεν λέει και τίποτα απο μόνο του. Η Μπακογιάννη έχει δύσκολο έργο. Πρέπει να απενοχοποιήσει την Νέα Δημοκρατία στα μάτια των ίδιων των ψηφοφόρων της, που οι περισσότεροι ξερνάνε όταν φέρνουν στη μνήμη τους τα πεντέμισι χρόνια εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας. Σ'αυτά τα πεντέμισι χρόνια, το συγκεκριμένο κόμμα έδειξε τον χειρότερο του εαυτό. Εγωκεντρισμός και παρτακισμός σε όλο του το μεγαλείο. Μέχρι και τα "δικά τους παιδιά" δεν πάτησαν το πόδι τους στα πολιτικά γραφεία για να βοηθήσουν στο προεκλογικό αγώνα. Η σφαλιάρα που έφαγε η ΝΔ ήταν τόσο δυνατή που τα αστεράκια πάνω απο τη Ρηγίλλης θα αργήσουν να φύγουν. Η επόμενη μέρα της Ντόρας πρέπει να είναι μέρα και όχι νύχτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: