Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Η χώρα του Φιφιτζή και του Κονόμα


kourdistoportocali.com


Μεγάλε να τα κονομήσουμε. Η κονόμα μετράει, να τα παντελονιάσουμε.Γιατί είναι πιο έξυπνοι οι άλλοι; Κοίτα να τρουπώσουμε και μετά θα τα ξύνουμε. Θ αγοράσουμε τη μεζονέτα με τη πισίνα και το μπάρμπεκιου. Θα χτίσουμε το εξοχικό μας, θα κυκλοφορούμε με τις τζιπούρες μας, θα πηγαίνουμε στα κυνήγια μας, θα πίνουμε τη φραπεδούρα μας  διαβάζοντας το «Φως» και θα λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα. Εννοείτε ότι θα χτυπήσουμε και καμιά γκομενίτσα για να φεύγουν τα χοντρά. Ελα τώρα ποιες κυβερνήσεις, ποιοι υπουργοί; Τι δουλειά μας να κάνουμε, το μεροκάματο να πέφτει. Δημόσιο δικέ μου και ο μήνας έχει «9».
Να πέφτει η χαρτούρα. Αφού τοχεις το θέμα, με αντιλαμβάνεσαι πως σου μιλάω αδελφάκι μου. Η μηχανή θέλει λάδωμα για να πάρει μπρος. Η μηχανή της Ψωροκώσταινας.  Πριν λίγα χρόνια, στα χωριά φιλέυανε τους βουλευτές με αυγά και κοτόπουλα και τους ξεπροβόδιζαν με την ευχή να διορίσουν τα παιδιά τους στο δημόσιο. Το δημόσιο είναι εγγύηση. Βρέξει, χιονίσει το παραδάκι θα πέφτει στο κουμπαρά. Κάνεις τα κουμάντα σου, αμα είσαι στο δημόσιο. Και το ξέρεις αδελφάκι, εμείς θα τη βρούμε την άκρη. Και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ, αρχηγοί θα  είμαστε.  Εντάξει βρε αδελφάκι, ποια αξιοκρατία και πράσινα  άλογα;  Το κονέ μετράει και η σπάτουλα. Πρέπει τον πολιτικό να ξέρεις να τον κουλαντρίζεις. Θέλει το γλειψιματάκι του, είσαι μεγάλος, είσαι και ο πρώτος , είσαι ο Κέννεντυ της Καρδίτσας και της Αμφίκλειας μαζί.
Κι οσοι κάνουν τους δύσκολους, ο γίγαντας ο Σωκράτης, ο φιλόσοφος της Διαπλοκής , μας άνοιξε τα μάτια. Ο πολιτικός είναι κι αυτός άνθρωπος με τις αδυναμίες του, θέλει τις παροχές του. Τη βίλα του, τη κρουαζιέρα του, τα σέα του τα μέα του. Οσοι κάνουν τους ζόρικους, τους κουλαντρίζεις αλλιώς. Τους φυτεύεις το κοριό η τους χαρίζεις κινητό με κοριό, τους στέλνεις ξοπίσω τους μισή ντουζίνα ΚΥΠατζήδες,-που θέλουν να συμπληρώσουν το μεροκάματο -και έχεις τη ζωή τους στο πιάτο. Ποιος τους πηδάει και τίνος είναι τα παιδιά τους-όλα τα μαθαίνεις. Κι αντε μετά να σου κουνηθούν οι παλιαδελφές-Κωστέτσους τους κάνεις κι ας είναι και πρωθυπουργοί. Αυτή είναι η Ελλάδα αδελφάκι μου.
Δεν βλέπεις και τους καινούριους που κοκορευόντουσαν στο μπαλκόνι; Σαν μαθητριούλες κάνουν παρέλαση στα κανάλια μας. Να τους λυπάσαι. Από το πρωί ως το βράδι  η μισή κυβέρνηση κυβερνάει από το παλκοσένικο των νταβατζήδων. Το θέμα είναι να βρεις το νταβατζή-χορηγό. Είτε είσαι δημοσιογράφος, είτε είσαι τραγουδιάρα. Ο νταβατζής θα σε φροντίσει, θα διορίσει τα παιδιά σου, θα σου κληρώσει και κανα τζόκερ και καθάρισες. Αλλά και ο νταβατζής θέλει τις υπηρεσίες του και κυρίως δεν γουστάρει τους αχάριστους . Κι εμείς αδελφάκι μου αχάριστοι, δεν έιμαστε. Εχουμε να το λέμε για τον Αρχοντα της Παιανίας. Οσοι  υπήρξαν γιουσουφάκια του φτιάχτηκαν σ αυτή τη πουτάνα τη ζωή. Καθότι ο Αρχοντας, έχει τις άκρες  του παντού. Αμα σε συμπαθήσει ο ίδιος η οι άνθρωποί του, καθάρισες. Οσο ζει αυτός θα κυβερνάει. Κι αμα φύγει από τη ζωή θα τον διαδεχθεί ο επόμενος. Πάντα θα υπάρχει ένας Κοσκωτάς στην υπηρεσία της Αμερικής. Αυτός στην ουσία θα κάνει τα κουμάντα και οι κυβερνήσεις θα είναι για να τρώνε την οργή του κόσμου, τη χλαπάτσα.
Η μαγκιά αδελφάκι, είναι να μπαίνεις νωρίς στην αυλή του σωστού νταβατζή, να είσαι από τους πρώτους. Ακόμη και την «πάπια», που λέει ο λόγος να του πηγαίνεις κι αυτό έχει τη σημασία του. Θάχουν να το λένε: «O Φιφιτζής φτιάχτηκε γιατί πήγαινε τη πάπια στον Μεγάλο...». Ετσι συμβαίνει πάντα και έτσι θα συνεχίσει να συμβαίνει. Κι αμα ο Μεγάλος ζοριστεί, σε καθάρισε.
Και πούσαι αδελφάκι, δεν είναι δα και δύσκολο να σου προκύψει μια νέα μουσαντένια «τρομοκρατική» οργάνωση. Δυο τρεις συνταξιούχοι ΚΥΠατζήδες και πέντε έξι εν ενεργεία και τόχεις το έργο. Οι Μεγάλοι, πάντα ξέρουν πώς να στήνουν το σκηνικό. Είσαι υπουργός, είσαι βουλευτής, είσαι επιχειρηματίας και δεν μας «βολεύεις»-ε τότε θα δεις τα ραδίκια ανάποδα. Όλα μέσα στο παιγνίδι, είναι αδελφάκι μου. Αυτό που μετράει είναι να βρεις τον νταβατζή σου και να του φανείς χρήσιμος. Αυτή είναι η αποστολή της ζωής σου, το αίνιγμα που καλείσαι να λύσεις. Αυτό είναι το μυστικό του "Αγίου Δισκοπότηρου" της Ψωροκώσταινας: Να φανείς χρήσιμος στον σωστό νταβατζή και μετά θα κάθεσαι και θα λες «μαλάκα μου είμαι και ο πρώτος, ο καλύτερος, ο πιο μάγκας...»
Είναι μεγάλη μαγκιά να έχεις τον νταβατζή σου, είναι αυτοπροσδιορισμός. Και τι έγινε αν κάποιοι γραφικοί σε κράζουνε η λένε ότι φυλάς κατουρημένες ποδιές; Απλα δεν τους ακούς, δεν τους δίνεις σημασία. Κάνεις παρέα μόνο με το αδελφάκι σου. Μ αυτόν που ξέρει να τα παντελονιάζει όπως κι εσύ. Γι αυτό και μεις αδελφάκι μου πάμε πακέτο. Ο Φιφιτζής και ο Κονόμας. Αυτή είναι η Ελλάδα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως το σενάριο λέει¨.αυτήν την μικρή χώρα (έκταση + πληθυσμός) είναι ένας χώρος για ερευνητικούς κοινωνικούς,πολιτικούς,οικονομικούς κλπ.σκοπούς από τους Άρχοντες του Πλανήτη Γη.

ron moss είπε...

άσχετο το ξέρω αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ: CANNIBALIVE BLOGGING TEASER TRAILER http://www.youtube.com/watch?v=xedyS9Sr6rc

Ανώνυμος είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ...

http://www.youtube.com/watch?v=3QEyUEau3zk

http://www.youtube.com/watch?v=2j80Mc-aUzs