Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ο Μάκης, ο Σωκράτης και η εξουσία στο διαδίκτυο.


Γνωρίστηκαν, έγιναν φίλοι, συνεργάτες, κουμπάροι και τώρα έφτασαν στο σημείο να βρίζονται μέσω μπλογκ και πόρταλ. Ακόμα και τώρα όμως κανείς τους δεν έχει βάλει μυαλό. Ο μεν Μάκης έγινε πολυεκατομμυριούχος απο το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ο δε Σωκράτης Γκιόλιας διατηρεί μέσα απο τη συνεργασία του με το ΤΡΩΚΤΙΚΟ και την εργασία του στο πλευρό του Δημήτρη Κοντομηνά ένα πολύ καλό μισθό και μια εξουσία που είναι εξαιρετικά δυνατή. Με λίγα λόγια και οι δυο μια χαρά βολεμένοι είναι και βγάζουν τα μάτια τους online για να ντοπάρουν τη ματαιοδοξία τους.

Και οι δυο, κατάφεραν να έχουν ένα πολύ ισχυρό μέσο για να διαμαρτυριθούν, να κατηγορήσουν και παράλληλα να δημιουργούν συχνά πυκνά πονοκέφαλο ο ένας στον άλλο. Το Zougla.gr είναι το πρώτο πόρταλ στην Ελλάδα, ενώ το ΤΡΩΚΤΙΚΟ στο οποίο διαθέτει γερή πρόσβαση ο Γκιόλιας, είναι το πρώτο μπλόγκ στην Ελλάδα.

Καλώς ή κακώς απέκτησαν δύναμη, καθότι τους διαβάζουν οι πάντες. Αυτό έχει ως συνέπεια να επηρεάζονται οι μάζες, οι γνώμες και οι συνειδήσεις. Ας προσπαθήσουν λοιπόν να είναι όσο πιο αντικειμενικοί γίνεται.

Το πόρταλ του Μάκη σαφώς και δεν είναι τόσο ανεξάρτητο όσο το Τρωκτικό. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι δημόσιο πρόσωπο και ότι βγαίνει στο διαδίκτυο μέσα απο το zougla.gr, έχει πάρει την έγκριση απο τον ίδιο. Οπότε είναι αυτονόητο πως όλα τα κείμενα αντικειμενικά ή υποκειμενικά φέρουν την υπογραφή του.

Το Τρωκτικό είναι ένα καθαρά ανώνυμο μπογκ, αν εξαιρέσεις τις επιστολές του Σωκράτη Γκιόλια που είναι ενυπόγραφες και αφορούν στο σύνολό τους τον Μάκη και την πικρία-οργή που έχει ο πρώην αρχισυντάκτης (αυτό το πρώην ακούγεται κάπως). Η αλήθεια είναι πως όταν ένα μπλογκ είναι ανώνυμο και έχει σωστή πληροφόρηση και ρεπορτάζ, μπορεί να γράψει αλήθειες. Αν το αγόραζε κάποιος δεν υπήρχε περίπτωση να είχε τέτοια δύναμη και παρέμβαση. Και αυτό γιατί μετά μπαίνουν στη μέση τα συμφέροντα. Μη γράψεις γι'αυτόν, είναι φίλος μου. Μη θίξεις το τάδε θέμα, με πηρε ο Υπουργός. Ακόμα και εκδότες σε περιοδικά, αποφεύγουν να γράψουν έστω και ένα πικάντικο σχόλιο για φίλους τους πολιτικούς, παρουσιάστριες, τραγουδίστριες και δημοσιογράφους. Σκέψου τι θα γινόταν στο πρώτο μπλογκ της Ελλάδας που είναι και πολυθεματικό. Το θέμα είναι να μην εκμεταλλευτεί ποτέ την ανωνυμία του με δολιότητα. Βέβαια τα λεφτά είναι πολλά και συνάμα δελεαστικά. Για να δούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: