Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Αυτό μας δίδαξε ο Michael Jackson


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΘΥΤΗΣ

Μήν παραξενεύεστε απο τον τίτλο. Οι «ιδιαιτερότητες» του μεγάλου Jackson δεν είναι το πράγμα που πρέπει να εκτιμήσουμε, αλλά βλέποντας όλη την ημέρα τα αφιερώματα σε αυτόν, δυο σκέψεις μπορούμε να κάνουμε.
Πρώτον οτι ο άνθρωπος ήταν και θα είναι ο μεγαλύτερος σταρ όλων των εποχών, ο πιο ταλαντούχος και επιτυχημένος (και εδω μιλάνε πέρα απο προσωπικες εκτιμήσεις τα ψυχρά, αλλά και αληθινά πέρα για πέρα νούμερα), και δεύτερον οτι ο άνθρωπος πέρα απο αστέιρευτο ταλέντο στο τραγούδι, τη μουσική, το χωρό, για να φτάσει στα επίπεδα που έφτασε είχε ρίξει πολλή μα πολλή δουλειά.
Τί και αν τα «κυκλώματα» τον δημιούργησαν και τον έσπρωξαν (ελληνική οπτική της επιτυχίας), ο άνθρωπος απο τα εννέα του χρόνια, ήταν μπροστά σε ένα μικρόφωνο και πάνω στην σκηνή και για 30 και πλέον χρόνια δούλευε σαν τον αράπη, ασταμάτητα, στο υψηλότερο επίπεδο για να καταφέρει οτι κατάφερε. Έτσι άλλαξε τη μουσική, έτσι επηρρέασε και θα επηρρεάσει στο μέλλον πολλούς πολλούς ανθρώπους.
Το ξεχνάμε αυτό στις μέρες μας, αλλά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν όσο και αν αλλάζουν οι εποχές.
Back to basics: χωρίς πολλή δουλειά δεν γίνεσαι επιτυχημένος, δε γίνεσαι μεγάλος και κάποιες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα (και κρατάνε λίγο).
Αυτό για να το φέρουμε και στα δικά μας, ας μη το ξεχνάνε και πολλοί νέοι στα media, που ή ψάχνουν μια επιτυχιούλα να το παίξουν ονόματα, ή με μια μικρή επιτυχιούλα νομίζουν οτι κατέκτησαν το Everest... Χωρίς γνώσεις, χωρίς ελληνικά, χωρίς μόρφωση, χωρίς ξένες γλώσσες και όσο περνάνε οι μέρες... με πολλή μα πολλή ανεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: