Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Η πρώτη (απαγορευμένη) τζούρα του μήνα!


"Ρε, δεν πάνε καλά. Σιγά μη μας απαγορέψουν και το τσιγάρο. Αυτά αλλού". Σήμερα πρώτη μέρα του Ιούλη και συνάμα η αρχή της απαγόρευσης του τσιγάρου, συνοδευόταν απο παρόμοιες φράσεις όπως η παραπάνω. Παρότι στο εξωτερικό και δη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση, τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά όσον αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος, στη Ελλάδα οι πολίτες δεν δείχνουν να συμμορφώνονται. Το τσιγάρο στην Ελλάδα είναι τόσο διαδεδομένο όσο και η φέτα. Έχουν γραφτεί ένας σκασμός τραγούδια για το τσιγάρο. Τσιγάρο ατέλειωτο βαρύ η μοναξιά, στο τσιγάρο που κρατώ, ο καπνός απ'το τσιγάρο, σαν την πρώτη ρουφιξιά απ'το τσιγάρο... και ο νταλκάς πάει πακέτο με τσιγάρο. Σα λαός είμαστε πιο αυθόρμητοι, πιο γλετζέδες, πιο θεριακλήδες και στανταρ οι λιγότερο ξενέρωτοι και οι περισσότερο απείθαρχοι απο τους υπόλοιπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις περισσότερες φορές, όταν απαγορεύεις κάτι, ο άλλος απο αντίδραση και μόνο θα το κάνει για να στη σπάσει. Έτσι θα γίνει και τώρα. Το μέτρο είναι ζήτημα χρόνου να καπακωθεί με παραθυράκια που πάντα βρίσκουν την ευκαιρία να μασάνε τους νόμους σαν τσίχλα μπίγκ μπάμπλ.

Υ.Γ Η Λιάνα Κανέλη πάντως το δήλωσε ανοιχτά: Όποιος την καλεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, εκτός απο τον μονολογό της, θα πρέπει να υφίσταται και τον καπνό της.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mporei na min upostirizw Kaneli alla ti goustarw re gamwto!!! einai au8entiki teleiwse!!! oson afora to kapnisma einai ligo enoxlitiko i ali8eia einai!!!d mporei na eimaste pentaka8aroi k meta apo liges wres na murizoume apo panw mexri katw tsigaro k xwris na kapnizoume kiolas.. eleos.. k stin tlk ti ftaiw egw na kapnizw enw de 8elw ton kapno tou allou???????????????????????