Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Αμερική: Η χώρα του στρες και του χαπιού



ΤΟ 60% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΥΠΕΡΤΑΣΗ, ΚΑΡΔΙΑ

Η Αμερική δεν είναι μόνο οι παραλίες του Miami, η ξάπλα και η 5th Avenue. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σλκηρά απ'όσο τα δείχνουν οι τηλεοράσεις και τα περιοδικά. Η όμορφη όψη του νομίσματος είναι αυτή που βλέπουμε. Η αλήθεια είναι πως οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης και των περιχώρων, ζούνε μια καθημερινότητα γεμάτη απο στρες, ατελείωτο τρέξιμο, κάκιστη διατροφή και έλειψη (σε μεγάλο ποσοστό) άθλησης.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αρρωσταίνουν απο διάφορες αιτίες και να παίρνουν χάπια προκειμένου να τη βγάλουν πέρα. Σύμφωνα με στατιστικές που έχουν γίνει στην Αμερική, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, παίρνει γύρω στα τρια χάπια την ημέρα για να αντέξει την αμείλικτη καθημερινότητα.

Εκεί λοιπόν, για να επιβιώσεις πρέπει να δουλεύεις. Και μάλιστα πολύ. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα που αν ξεμείνεις απο λεφτά, σε δανείζει η μαμά σου ή η πεθερά σου. Και εννοείται πως όποιος έχει λεφτά και πάει να μείνει στην Αμερική και το Miami για να κυνηγήσει το American Dream είναι ένα ψώνιο και μισό. Η Αμερική είναι για να κάνεις διακοπές. Αν έχεις δε και αρκετά λεφτά για ξόδεμα, θα περάσεις ακόμα πιο πλουσιοπάροχα, καθότι τα δολάρια εξαφανίζονται στο φτερό. Ακόμα και το tip περιλαμβάνεται στην απόδειξη. Εκείνοι όμως ζητάνε και άλλα απο πάνω! Με θράσος και τσαμπουκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: