Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η αυτοκαταστροφή της Veto


ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πράγματι, η εφημερίδα του Μάκη ήταν η μόνη που έβαλε ως βασικό θέμα την σύλληψη της Μάνιας Τεγοπούλου. Θα μπορούσε να ήταν το καλύτερο θέμα στην εφημερίδα. Αν εξαιρέσεις την φωτογραφία του πρωτοσέλιδου που δεν ήταν και απο τις καλύτερες επιλογές, το κείμενο θα μπορούσε να είναι γραμμένο και απο ένα φιλόλογο που απλά παραθέτει την είδηση. Με λίγα λόγια, το βασικό θέμα της εφημερίδας ηταν εντελώς άνευρο και βαρετό για τον αναγνώστη.

Απο την άλλη, το ρεπορτάξ με τον Ριτζάι ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ίσως και αυτό να ήταν η πιο σωστή επιλογή για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και η Μάνια δεύτερη. Μάκη, ποιούς έχεις βάλει εκεί διευθυντάδες και επικεφαλής; Και ήμαρτον. Ορισμένοι απο τους τίτλους της εφημερίδας (ειδικά στο εσωτερικό), θυμίζουν την Espresso και μάλιστα στη κακή της έκδοση. Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά προφανώς ο καθένας που ήρθε εκεί, έφερε και τον δικό του. Και όμως, εφημερίδα χωρίς καλή, δυνατή και δεμένη δημοσιογραφική ομάδα δεν γίνεται. Έχουν περάσει 23 μέρες απο την κυκλοφορία της εφημερίδας και η βουτιά απο τα 200000 στα 90000 φύλλα είναι μεγάλη. Δε λέω, η κουφάλα η Λάρα θα σου δώσει φύλλα. Αλλά πόσες Λάρες και Κλάρες θα υπάρξουν για να ανεβάζουν τη κυκλοφορία κάθε Κυριακή...

6 σχόλια:

marmalade είπε...

Melenio, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Κάποτε είχες γράψει ένα κείμενο για τους ταλαντούχους που είναι σπίτια τους κι οι άσχετοι στις δουλειές. Λοιπόν ξαναδημοσιεύσέ το. Ναι, υπάρχουν πολλοί ΑΣΧΕΤΟΙ στις δουλειές το έχω ζήσει κι έχω φρικάρει. Όσες συμβουλές να δώσεις το Veto είναι χαμένο από χέρι γιατί είναι καμμένοι από χέρι κάποιοι. Καμμένοι, οπισθοδρομικοί, ιντριγκαδόροι, ψεύτες με τις γλέιφτρες και τους κόλακες γύρω τους. Μόνο καταστροφική είναι η δουλειά τους γιατί είναι εγωιστές και κομπλεξικοί γι αυτό και δίπλα τους δεν θέλουν επαγγελματίες αλλά κάτω του μετρίου δουλικά.Πώς, Μελένιε θα γίνει έτσι δουλειά;

Ανώνυμος είπε...

Μάκη ποιούς έχεις βάλει διευθυντάδες κι επικεφαλείς;

Φώτιος είπε...

Φίλε, καλά τα λες κι αλήθεια λες. Αλλά είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου που στα δικά τους μπλογκ έγραφαν εγκώμια για δήθεν θεματάρες!!! Πού τις είδαν τις θεματάρες ο θεός κι η ψυχή τους. Η δε παλιομοδίτικη στήλη με την μπεμπεκίστικη φράση που ρωτάει γράφει πως το ένθετο piazza αρέσει...Σε Ποιόν; Έβγαλαν την συνονόματη τραγουδίστρια, μάνα της Μπιρμπίλη κι ούτε μια συγνώμη δεν ζήτησαν - τι λέω τώρα- για την γκάφα τους με το "καλημέρα"... Ανασκευασμένα πεπαλαιωμένα θέματα, τίποτα καινούριο, φρέσκο...Κρίμα και πάλι κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

http://pressonice.blogspot.com/2009/11/veto_21.html

Ανώνυμος είπε...

http://pressonice.blogspot.com/2009/11/veto_21.html

Panic είπε...

Αν και η απορία σου ήταν μάλλον ρητορική, θα το πω κι ας είναι περιττό.

Είναι πολύ λογικό να θυμίζει Espresso (της κακής της εποχής όπως την χαρακτηρίζεις) καθώς στο Veto μεταφέρθηκε η βασική της ομάδα ή πιο σωστά η ομάδα που έχρισε βασική τότε leader της.